Auto huren Kortrijk

Kies een locatie

Adres

Openingstijden

Telefoonnummer mobiel

Stations code

gesloten
Kortingscode

Andere inleverlocatie

promo code

Ik heb een korting (CDP, PC, Coupon of andere code)

Wij herkennen de locatie helaas niet.

gesloten
Close

Autoverhuur in Kortrijk met Thrifty

Verken het betoverende stadscentrum van Kortrijk en ontdek een mix van gerestaureerde historische gebouwen, die elk een verhaal vertellen van veerkracht na de verwoestingen van oorlog. Dwaal door de gezellige straten, waar een hernieuwde energie in de lucht hangt, u uitnodigend om te genieten van heerlijke lekkernijen op de Grote Markt of rustig rond te struinen op de lokale markten. Voor wie zich waagt in het hart van dit Belgische juweeltje, raden we aan een huurauto van Thrifty te regelen. Het dient als de perfecte springplank om nabijgelegen schatten te verkennen, zoals de betoverende steden Brugge en Brussel, evenals de aantrekkingskracht van de Franse grens. Of uw reis nu naar het culturele centrum van Lille gaat of naar de serene landschappen van het Nationaal Park Scarpe-Escaut, de handige ophaal- en terugbrenglocatie bij IJzeren Bareel, naast de N50, zorgt voor naadloos reizen.

Autoverhuur in Kortrijk met Thrifty

iconAutoverhuur locaties in Kortrijk

1 autoverhuur locatie gevonden in Kortrijk

 • icon
 • icon
1 Kies voor Autoverhuur op de vestiging Kortrijk in Kortrijk - Thrifty Car Rental

KORTRIJK LILS52

 • map icon IJZEREN BAREEL 22B SPIERE,KORTRIJK
 • time icon Mo-Fr 0800-1200, 1330-1800, Sa 0900-1200, Su Closed
 • call icon 05 6727358
 • Prominente en veilige parkeerplaatsen:
  • Parkeren Schouwburg: Deze betaalde parkeerplaats ligt dichtbij het Schouwburgtheater. Tram- en bushaltes vlakbij maken het stadscentrum bereikbaar.
  • Parkeren Veemarkt: Omdat het dichtbij het treinstation ligt, kunnen pendelaars en toeristen gemakkelijk gebruik maken van de treindiensten.
 • Oplaadpunten voor elektrische voertuigen:
  • Parking Haven: Er zijn oplaadpunten voor elektrische voertuigen in de buurt van Parking Haven. Deze parkeerplaats ligt dicht bij de haven van de stad en biedt EV-gebruikers eenvoudige oplaadmogelijkheden.
  • Broeltorenparkeren: Daarnaast beschikt Broeltorenparkeren over oplaadpunten voor elektrische auto's. Deze parkeerplaats grenst aan de gerenommeerde Broeltorens.
  • Rijden in de centrale delen van Kortrijk is normaal gesproken verboden bij snelheden van meer dan 30 km/u (18 mph). De normale snelheidsbeperking in woonwijken van de stad is 50 km/u (31 mph).
  • Op de wegen rond de rand van Kortrijk is de standaardsnelheidsbeperking doorgaans 70 km/u (43 mph).
  • De snelheidslimieten op voorstedelijke wegen en snelwegen zijn respectievelijk 88 km/u (55 mph) en 120 km/u (75 mph).

  • E17: Dit is één van de belangrijkste verkeersaders die door Kortrijk loopt. Het biedt toegang tot belangrijke Belgische steden, waaronder Gent en Antwerpen.
  • R8: De stad Kortrijk wordt omringd door de ringweg R8, waardoor u eenvoudig verschillende locaties in de stad kunt bezoeken. Het maakt een vlotte mobiliteit in Kortrijk mogelijk door verschillende buurten met elkaar te verbinden.
  • N50: Via Kortrijk verbindt de snelweg N50 de stad met de naburige stad Waregem.

  Wegen met maximaal verkeer:

   • De autosnelweg E17, vooral de trajecten nabij Kortrijk, kent veel verkeer. Ook de R8-ring rond Kortrijk kan, vooral tijdens de spitsuren, aanzienlijke verkeersopstoppingen kennen. De N43-route, die Kortrijk verbindt met andere nabijgelegen steden, is gevoelig voor druk verkeer, vooral tijdens de spits.
   • Piekuren: De spitsperioden in Kortrijk zijn vaak doordeweekse ochtenden (ongeveer 7.30 uur tot 9.00 uur) en avonden (ongeveer 17.00 uur tot 18.30 uur). Hierdoor ontstaat er meer verkeer op de eerder genoemde snelwegen en routes.
  • Vanuit Kortrijk rijdt u in noordwestelijke richting via de snelweg E17.
  • Rijd nog eens 40 kilometer (25 mijl) langs de E17 en passeer steden als Deinze en Waregem.
  • Om op de R4 rond Gent te komen, neemt u de afrit Gent-Zeehaven.
  • De mooie stad Gent, bekend om zijn middeleeuwse architectuur en levendige sfeer, kan worden bereikt door ongeveer 10 kilometer (6 mijl) de R4 te blijven volgen.

  Kortrijk, een Belgische stad met een kloppend hart langs de kronkelende Leie, is een schatkamer aan unieke plekjes, zowel historisch als hedendaags. Met Thrifty Car Rental in Kortrijk aan uw zijde kan het doorkruisen van de lengte en breedte van deze charmante stad een waar genoegen zijn dat uw tijd en geld absoluut waard is.

  • Broeltorens/De Broeltorens: Deze iconische middeleeuwse tweelingtorens met uitzicht op de Leie zijn overblijfselen van de vestingwerken van de stad. Dit zijn de enige overgebleven bouwwerken van het uitgestrekte 9e-eeuwse kasteel en complex, dat het verdedigingssysteem op de rivier vormt. Bij P Broeltorens kunt u gemakkelijk parkeren.
  • Kortrijk 1302: Gehuisvest in een gebouw dat ooit toebehoorde aan de cisterciënzer Groeningeabdij, belooft dit museum een ​​meeslepende duik in de cruciale Guldensporenslag in 1302. Deze gebeurtenis is zo belangrijk dat de verjaardag ervan, 11 juli, een officiële feestdag is voor De Belgische Vlaamse Gemeenschap. Parkeer uw huurauto ter plaatse bij het museum of betaald parkeren op straat in de buurt.
  • Begijnhof Kortrijk: Genesteld in de oude stad biedt dit door UNESCO beschermde begijnhof een sprankelende blik op het religieuze erfgoed van Kortrijk. Het werd in de 13e eeuw gesticht door Joan, Gravin van Vlaanderen. Dit is een gratis te bezoeken terrein en dankzij de handige parkeergelegenheid in de nabijgelegen parkeergarage Parking Katelijne is dit een gemakkelijke stop.

  To easily hop between the attractions in the Kortrijk city centre, park your Kortrijk rental car at the P Houtmarkt paid underground parking. This parking facility is less than a 10-minute walk from Broeltorens, Kortrijk 1302, and Begijnhof Kortrijk.

  Het is niet moeilijk om een ​​route vol spannende activiteiten in Kortrijk te plannen. Kortrijk is een tapijt van culturele bezienswaardigheden, moderne wonderen en idyllische parken en kan met groot gemak de rol spelen van zowel de muze van een filosoof als het genot van de reiziger.

  • Voed uw nieuwsgierigheid in de Kortrijkse musea: Als geschiedenis en cultuur uw interesse wekken, wilt u de rijkelijk gevulde musea van de stad niet missen. Terwijl het Kortrijk 1302 Museum over veldslagen en oorlogen gaat, belicht het Texture Museum de betekenis van vlas en linnen in de regio. Met interactieve tentoonstellingen krijgt u een praktisch inzicht in hoe Kortrijk een spil werd van de Europese textielhandel.
  • Ontsnap naar de groene ruimtes van de stad: Kortrijk is bezaaid met verschillende parken en tuinen, zoals de Rozentuin bij Kasteel Hooghe, de Baggaertshof Kruidentuin en de verborgen Messeyne Tuin. Je kunt ook naar het Koningin Astridpark of Skate Bowl Albert Park rijden, een uniek ‘betonpark’.
  • Rijd door de stad om de architectuur te verkennen: maak in uw Kortrijk Thrifty-huurauto een ontspannen rit door de stad. Mis het Belfort, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de imposante Onze-Lieve-Vrouwekerk en de sublieme gotisch-renaissancegevel van het stadhuis niet. Vang ook een glimp op van de merkwaardig rode Artillerietoren, een ander fragment uit de Belgische militaire geschiedenis.

  Kortrijk wemelt van de winkelmogelijkheden en biedt genoeg voor degenen die zin hebben in een goede oude winkeltherapie.

  • Ervaringen shoppen: Huur een auto in Kortrijk en ga naar Theoria, een boekenhuis in een historisch gebouw. Naast boeken biedt deze winkel ervaringen zoals kookdemonstraties, en herbergt het een studeerkamer en een veganistische koffieshop. Voor een zoete traktatie kunt u snel naar Frederic's gaan, een schattig klein ijssalon met een neonverlichte sfeer, perfect om te genieten van zelfgemaakte desserts.
  • Go Mall-Hopping: Verwen de shopaholic in de winkelcentra Ring Shopping Kortrijk Noord en de K in Kortrijk. K in Kortrijk beslaat een uitgestrekte winkelruimte van 380.000 vierkante meter en verleidt het winkelend publiek met eliteboetieks, waaronder huishoudelijke artikelen, kinderproducten en schoonheidssalons. Ring Shopping Kortrijk Noord herbergt alles: van grote modewinkels en gespecialiseerde Belgische souvenirwinkels tot winkels die wereldberoemde Belgische chocolade en kant verkopen.

  Het Kortrijkse stadsbeeld glinstert na zonsondergang. De stad krijgt een eigen energie en nodigt u uit om deel te nemen aan het nachtleven.

  • Old-World Vibes bij Bar Gainsbar: Ga naar Bar Gainsbar voor een ontspannen avond. Deze bar is gevestigd in een prachtig monumentaal gebouw en biedt een ongedwongen, gezellige sfeer vol met lokale bewoners.
  • Gin & Tonic bij Cafe Prive: Een meer verfijnde ervaring wacht op u bij Cafe Prive. Geniet van een lokale gin, ingenieus bekend als Blind Tiger, te midden van het betoverende witte en gouden interieur van het café.

  Veel Gestelde Vragen

  Wat zijn de meest voorkomende uitdagingen voor EV-rijders in Kortrijk?

  Laadsnelheden kunnen een klein probleem vormen voor bestuurders van elektrische voertuigen.

  Hoe laat zijn de benzinestations in Kortrijk doorgaans geopend?

  De meeste tankstations gaan om 7 of 8 uur 's ochtends open en zijn rond 6.00-8.30 uur gesloten. Er zijn echter een paar stations die 24 uur per dag open zijn, zoals Tankstation G&V, etc.

  Staat Kortrijk roken toe in auto's?

  Sinds augustus 2019 is roken in een voertuig met een kind jonger dan 16 jaar in heel België verboden.

  Is het legaal om in een auto te slapen in Kortrijk?

  Het is in strijd met de wet om meer dan 24 uur in een auto, caravan of ander speciaal uitgerust voertuig door te brengen op het terrein van de gehele gemeente of in een openbare ruimte.

  Wanneer en waar is het gepast om te claxonneren in Kortrijk?

  Er zijn geen specifieke regels met betrekking tot toeteren. Overmatig en onnodig getoeter in de openbare ruimte kan echter leiden tot inbeslagname van uw voertuig.

  Waarom je een auto moet huren in Kortrijk?

  Een auto huren in Kortrijk biedt verschillende voordelen:

  1. Flexibiliteit: Het hebben van een eigen voertuig geeft u de flexibiliteit om Kortrijk en de omliggende gebieden in uw eigen tempo te verkennen. Je kunt attracties, restaurants en verborgen juweeltjes bezoeken die misschien niet gemakkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.
  2. Gemak: Als u een auto huurt, hoeft u niet meer afhankelijk te zijn van de dienstregelingen van het openbaar vervoer of dure taxidiensten. Je kunt komen en gaan wanneer je wilt, waardoor het makkelijker wordt om je aan je eigen reisschema te houden.
  3. Bereikbaarheid: Kortrijk is een levendige stad met veel bezienswaardigheden verspreid over de omgeving. Het hebben van een huurauto zorgt ervoor dat u gemakkelijk verschillende delen van de stad en de buitenwijken kunt bereiken zonder beperkt te worden door transportmogelijkheden.
  4. Tijdbesparend: het huren van een auto kan u tijd besparen doordat u rechtstreeks naar uw bestemming kunt reizen zonder op bussen of treinen te hoeven wachten. Dit kan vooral handig zijn als u een strak schema heeft of uw tijd wilt maximaliseren om Kortrijk te verkennen.

  Is het de moeite waard om een ​​auto te huren in Kortrijk?

  Een auto huren in Kortrijk kan handig zijn als u afgelegen gebieden wilt verkennen, kleine dorpjes wilt bezoeken of excursies wilt maken buiten de grote steden. Het geeft u flexibiliteit en vrijheid bij het plannen van uw route, en het kan het gemakkelijker maken om plaatsen te bereiken die niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

  Click
  gesloten

  VOOR HUURAUTO'S IN ITALIË - van 15 november - 15 april kunnen veel steden in bepaalde Italiaanse regio's wettelijk alleen voertuigen toelaten die zijn uitgerust met sneeuwkettingen of winterbanden. Om te voldoen aan deze regels heeft Thrifty haar voertuigen uitgerust met: sneeuwkettingen - De prijs is inbegrepen in de huurlasten als Winterklaar vergoeding Vandaar dat voor deze voertuigen GEEN NOODZAAK is om als Extra sneeuwkettingen te reserveren.

  BELANGRIJK: Controleer de bedragen op uw offerte aan de rechterkant van deze pagina om te controleren of uw reservering inclusief het volgende: vergoeding voor het boeken van sneeuwkettingen in Italië.