Auto huren Kortrijk

Kies een locatie

Adres

Openingstijden

Telefoonnummer mobiel

Stations code

gesloten
Kortingscode

Andere inleverlocatie

promo code

Ik heb een korting (CDP, PC, Coupon of andere code)

Wij herkennen de locatie helaas niet.

gesloten
Close

Car Rental in Kortrijk with Thrifty

Verken het betoverende stadscentrum van Kortrijk en ontdek een mix van gerestaureerde historische gebouwen, die elk een verhaal vertellen van veerkracht na de verwoestingen van oorlog. Dwaal door de gezellige straten, waar een hernieuwde energie in de lucht hangt, u uitnodigend om te genieten van heerlijke lekkernijen op de Grote Markt of rustig rond te struinen op de lokale markten. Voor wie zich waagt in het hart van dit Belgische juweeltje, raden we aan een huurauto van Thrifty te regelen. Het dient als de perfecte springplank om nabijgelegen schatten te verkennen, zoals de betoverende steden Brugge en Brussel, evenals de aantrekkingskracht van de Franse grens. Of uw reis nu naar het culturele centrum van Lille gaat of naar de serene landschappen van het Nationaal Park Scarpe-Escaut, de handige ophaal- en terugbrenglocatie bij IJzeren Bareel, naast de N50, zorgt voor naadloos reizen.

iconAutoverhuur locaties in Kortrijk

1 autoverhuur locatie gevonden in Kortrijk

 • icon
 • icon
1 map marker

KORTRIJK LILS52

 • map icon IJZEREN BAREEL 22B SPIERE,KORTRIJK
 • time icon Mon-Fri 0800-1200 1330-1800, Sat 0900-1200, Sun Closed
 • call icon 05 6727358
 • Prominente en veilige parkeerplaatsen:
  • Parkeren Schouwburg: Deze betaalde parkeerplaats ligt dichtbij het Schouwburgtheater. Tram- en bushaltes vlakbij maken het stadscentrum bereikbaar.
  • Parkeren Veemarkt: Omdat het dichtbij het treinstation ligt, kunnen pendelaars en toeristen gemakkelijk gebruik maken van de treindiensten.
 • Oplaadpunten voor elektrische voertuigen:
  • Parking Haven: Er zijn oplaadpunten voor elektrische voertuigen in de buurt van Parking Haven. Deze parkeerplaats ligt dicht bij de haven van de stad en biedt EV-gebruikers eenvoudige oplaadmogelijkheden.
  • Broeltorenparkeren: Daarnaast beschikt Broeltorenparkeren over oplaadpunten voor elektrische auto's. Deze parkeerplaats grenst aan de gerenommeerde Broeltorens.

  Rijden in de centrale delen van Kortrijk is normaal gesproken verboden bij snelheden van meer dan 30 km/u (18 mph). De normale snelheidsbeperking in woonwijken van de stad is 50 km/u (31 mph).

  Op de wegen rond de rand van Kortrijk is de standaardsnelheidsbeperking doorgaans 70 km/u (43 mph).

  De snelheidslimieten op voorstedelijke wegen en snelwegen zijn respectievelijk 88 km/u (55 mph) en 120 km/u (75 mph).

  • E17: Dit is één van de belangrijkste verkeersaders die door Kortrijk loopt. Het biedt toegang tot belangrijke Belgische steden, waaronder Gent en Antwerpen.
  • R8: De stad Kortrijk wordt omringd door de ringweg R8, waardoor u eenvoudig verschillende locaties in de stad kunt bezoeken. Het maakt een vlotte mobiliteit in Kortrijk mogelijk door verschillende buurten met elkaar te verbinden.
  • N50: Via Kortrijk verbindt de snelweg N50 de stad met de naburige stad Waregem.

  Wegen met maximaal verkeer:

   • De autosnelweg E17, vooral de trajecten nabij Kortrijk, kent veel verkeer. Ook de R8-ring rond Kortrijk kan, vooral tijdens de spitsuren, aanzienlijke verkeersopstoppingen kennen. De N43-route, die Kortrijk verbindt met andere nabijgelegen steden, is gevoelig voor druk verkeer, vooral tijdens de spits.
   • Piekuren: De spitsperioden in Kortrijk zijn vaak doordeweekse ochtenden (ongeveer 7.30 uur tot 9.00 uur) en avonden (ongeveer 17.00 uur tot 18.30 uur). Hierdoor ontstaat er meer verkeer op de eerder genoemde snelwegen en routes.
  • Vanuit Kortrijk rijdt u in noordwestelijke richting via de snelweg E17.
  • Rijd nog eens 40 kilometer (25 mijl) langs de E17 en passeer steden als Deinze en Waregem.
  • Om op de R4 rond Gent te komen, neemt u de afrit Gent-Zeehaven.
  • De mooie stad Gent, bekend om zijn middeleeuwse architectuur en levendige sfeer, kan worden bereikt door ongeveer 10 kilometer (6 mijl) de R4 te blijven volgen.

  Kortrijk, een Belgische stad met een kloppend hart langs de kronkelende Leie, is een schatkamer aan unieke plekjes, zowel historisch als hedendaags. Met Thrifty Car Rental in Kortrijk aan uw zijde kan het doorkruisen van de lengte en breedte van deze charmante stad een waar genoegen zijn dat uw tijd en geld absoluut waard is.

  ● Broeltorens/De Broeltorens: Deze iconische middeleeuwse tweelingtorens met uitzicht op de Leie zijn overblijfselen van de vestingwerken van de stad. Dit zijn de enige overgebleven bouwwerken van het uitgestrekte 9e-eeuwse kasteel en complex, dat het verdedigingssysteem op de rivier vormt. Bij P Broeltorens kunt u gemakkelijk parkeren.

  ● Kortrijk 1302: Gehuisvest in een gebouw dat ooit toebehoorde aan de cisterciënzer Groeningeabdij, belooft dit museum een ​​meeslepende duik in de cruciale Guldensporenslag in 1302. Deze gebeurtenis is zo belangrijk dat de verjaardag ervan, 11 juli, een officiële feestdag is voor De Belgische Vlaamse Gemeenschap. Parkeer uw huurauto ter plaatse bij het museum of betaald parkeren op straat in de buurt.

  Begijnhof Kortrijk: Genesteld in de oude stad biedt dit door UNESCO beschermde begijnhof een sprankelende blik op het religieuze erfgoed van Kortrijk. Het werd in de 13e eeuw gesticht door Joan, Gravin van Vlaanderen. Dit is een gratis te bezoeken terrein en dankzij de handige parkeergelegenheid in de nabijgelegen parkeergarage Parking Katelijne is dit een gemakkelijke stop.

  To easily hop between the attractions in the Kortrijk city centre, park your Kortrijk rental car at the P Houtmarkt paid underground parking. This parking facility is less than a 10-minute walk from Broeltorens, Kortrijk 1302, and Begijnhof Kortrijk.

  Het is niet moeilijk om een ​​route vol spannende activiteiten in Kortrijk te plannen. Kortrijk is een tapijt van culturele bezienswaardigheden, moderne wonderen en idyllische parken en kan met groot gemak de rol spelen van zowel de muze van een filosoof als het genot van de reiziger.

  Voed uw nieuwsgierigheid in de Kortrijkse musea: Als geschiedenis en cultuur uw interesse wekken, wilt u de rijkelijk gevulde musea van de stad niet missen. Terwijl het Kortrijk 1302 Museum over veldslagen en oorlogen gaat, belicht het Texture Museum de betekenis van vlas en linnen in de regio. Met interactieve tentoonstellingen krijgt u een praktisch inzicht in hoe Kortrijk een spil werd van de Europese textielhandel.

  Ontsnap naar de groene ruimtes van de stad: Kortrijk is bezaaid met verschillende parken en tuinen, zoals de Rozentuin bij Kasteel Hooghe, de Baggaertshof Kruidentuin en de verborgen Messeyne Tuin. Je kunt ook naar het Koningin Astridpark of Skate Bowl Albert Park rijden, een uniek ‘betonpark’.

  Rijd door de stad om de architectuur te verkennen: maak in uw Kortrijk Thrifty-huurauto een ontspannen rit door de stad. Mis het Belfort, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de imposante Onze-Lieve-Vrouwekerk en de sublieme gotisch-renaissancegevel van het stadhuis niet. Vang ook een glimp op van de merkwaardig rode Artillerietoren, een ander fragment uit de Belgische militaire geschiedenis.

  Kortrijk wemelt van de winkelmogelijkheden en biedt genoeg voor degenen die zin hebben in een goede oude winkeltherapie.

  Ervaringen shoppen: Huur een auto in Kortrijk en ga naar Theoria, een boekenhuis in een historisch gebouw. Naast boeken biedt deze winkel ervaringen zoals kookdemonstraties, en herbergt het een studeerkamer en een veganistische koffieshop. Voor een zoete traktatie kunt u snel naar Frederic's gaan, een schattig klein ijssalon met een neonverlichte sfeer, perfect om te genieten van zelfgemaakte desserts.

  Go Mall-Hopping: Verwen de shopaholic in de winkelcentra Ring Shopping Kortrijk Noord en de K in Kortrijk. K in Kortrijk beslaat een uitgestrekte winkelruimte van 380.000 vierkante meter en verleidt het winkelend publiek met eliteboetieks, waaronder huishoudelijke artikelen, kinderproducten en schoonheidssalons. Ring Shopping Kortrijk Noord herbergt alles: van grote modewinkels en gespecialiseerde Belgische souvenirwinkels tot winkels die wereldberoemde Belgische chocolade en kant verkopen.

  Het Kortrijkse stadsbeeld glinstert na zonsondergang. De stad krijgt een eigen energie en nodigt u uit om deel te nemen aan het nachtleven.

  Old-World Vibes bij Bar Gainsbar: Ga naar Bar Gainsbar voor een ontspannen avond. Deze bar is gevestigd in een prachtig monumentaal gebouw en biedt een ongedwongen, gezellige sfeer vol met lokale bewoners.

  Gin & Tonic bij Cafe Prive: Een meer verfijnde ervaring wacht op u bij Cafe Prive. Geniet van een lokale gin, ingenieus bekend als Blind Tiger, te midden van het betoverende witte en gouden interieur van het café.

  FAQs

  Wat zijn de meest voorkomende uitdagingen voor EV-rijders in Kortrijk?

  Laadsnelheden kunnen een klein probleem vormen voor bestuurders van elektrische voertuigen.

  Hoe laat zijn de benzinestations in Kortrijk doorgaans geopend?

  De meeste tankstations gaan om 7 of 8 uur 's ochtends open en zijn rond 6.00-8.30 uur gesloten. Er zijn echter een paar stations die 24 uur per dag open zijn, zoals Tankstation G&V, etc.

  Staat Kortrijk roken toe in auto's?

  Sinds augustus 2019 is roken in een voertuig met een kind jonger dan 16 jaar in heel België verboden.

  Is het legaal om in een auto te slapen in Kortrijk?

  Het is in strijd met de wet om meer dan 24 uur in een auto, caravan of ander speciaal uitgerust voertuig door te brengen op het terrein van de gehele gemeente of in een openbare ruimte.

  Wanneer en waar is het gepast om te claxonneren in Kortrijk?

  Er zijn geen specifieke regels met betrekking tot toeteren. Overmatig en onnodig getoeter in de openbare ruimte kan echter leiden tot inbeslagname van uw voertuig.

  Waarom je een auto moet huren in Kortrijk?

  Een auto huren in Kortrijk biedt verschillende voordelen:

  1. Flexibiliteit: Het hebben van een eigen voertuig geeft u de flexibiliteit om Kortrijk en de omliggende gebieden in uw eigen tempo te verkennen. Je kunt attracties, restaurants en verborgen juweeltjes bezoeken die misschien niet gemakkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.
  2. Gemak: Als u een auto huurt, hoeft u niet meer afhankelijk te zijn van de dienstregelingen van het openbaar vervoer of dure taxidiensten. Je kunt komen en gaan wanneer je wilt, waardoor het makkelijker wordt om je aan je eigen reisschema te houden.
  3. Bereikbaarheid: Kortrijk is een levendige stad met veel bezienswaardigheden verspreid over de omgeving. Het hebben van een huurauto zorgt ervoor dat u gemakkelijk verschillende delen van de stad en de buitenwijken kunt bereiken zonder beperkt te worden door transportmogelijkheden.
  4. Tijdbesparend: het huren van een auto kan u tijd besparen doordat u rechtstreeks naar uw bestemming kunt reizen zonder op bussen of treinen te hoeven wachten. Dit kan vooral handig zijn als u een strak schema heeft of uw tijd wilt maximaliseren om Kortrijk te verkennen.

  Is het de moeite waard om een ​​auto te huren in Kortrijk?

  Een auto huren in Kortrijk kan handig zijn als u afgelegen gebieden wilt verkennen, kleine dorpjes wilt bezoeken of excursies wilt maken buiten de grote steden. Het geeft u flexibiliteit en vrijheid bij het plannen van uw route, en het kan het gemakkelijker maken om plaatsen te bereiken die niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

  Navigeren door Kortrijk en Daarbuiten

  Genesteld nabij de Franse grens in de provincie West-Vlaanderen, biedt Kortrijk een ideaal uitgangspunt om de pracht van zowel België als Frankrijk te verkennen. Vertrek op de E17 en binnen ongeveer 40 minuten bevindt u zich in de schilderachtige stad Gent, waar middeleeuwse wonderen zoals het Gravensteen en de Sint-Baafskathedraal op u wachten om te verkennen.

  Een iets langere reis brengt u naar Brussel, op ongeveer 1 uur en 10 minuten afstand. Volg de E17 en vervolgens de E40 voor een route die langs Gent voert, of kies voor de E403, E42, E429 en E19, waarbij iconische bezienswaardigheden zoals het standbeeld van Manneken Pis, het Atomium en de levendige Grote Markt worden onthuld.

  Ga naar het noorden op de E403 en u arriveert binnen slechts 45 minuten in het betoverende openluchtmuseum van Brugge. Laat u meeslepen door kronkelende straatjes, middeleeuwse gebouwen en slingerende grachten en dompel uzelf onder in de tijdloze charme van deze UNESCO-werelderfgoedlocatie.

  Terwijl de naburige Belgische steden lonken met hun aantrekkingskracht, is de Franse grens verrassend dichtbij. Een snelle 29-minuten durende rit langs de A22 brengt u naar Lille, waar Nederlandse invloeden zich vermengen met Franse elegantie. Verken attracties zoals de Grote Markt, het Museum voor Schone Kunsten en de majestueuze kathedraal, terwijl u geniet van de culturele rijkdom van deze bruisende stad.

  Een Blik op de Charms van Kortrijk

  Het historische stadscentrum van Kortrijk, verscholen in de Vlaamse provincie West-Vlaanderen, biedt een betoverende mix van gerestaureerde architectonische wonderen en moderne geneugten. Ondanks de littekens van de oorlog klopt het hart van de stad levendig, met een toevluchtsoord voor winkelliefhebbers langs zijn autovrije straten, versierd met uitnodigende cafés en eetgelegenheden.

  De Prachtige Grote Markt

  Gecreëerd rond 1899, staat de Grote Markt symbool voor de blijvende geest van Kortrijk. Verankerd door iconische bezienswaardigheden zoals de Belfort, het stadhuis 'Den Roeland' en het majestueuze stadhuis, straalt dit centrale plein tijdloze charme uit. Levendige terrassen nodigen bezoekers uit, vooral tijdens feestelijke gelegenheden zoals de Sinksenfeesten, Paasfoor en het Zomercarnaval.

  Een Glimp van Geschiedenis bij de Begijnhof

  Opgericht in 1238, biedt het Begijnhof een glimp van het rijke verleden van Kortrijk. Dwaal door het labyrint van schilderachtige huizen, daterend uit de 17e en 18e eeuw, en dompel uzelf onder in de eenvoud van het leven verweven met geloof en gemeenschap. Verken de Sint-Anna Kamer, nu een museum, om dieper in te gaan op de levenswijze van de begijnen.

  Culturele Geneugten op het Buda-eiland

  Verscholen te midden van de kronkelende rivier de Leie ligt Buda-eiland, een cultureel epicentrum binnen de historische kern van Kortrijk. Van theaters tot bioscopen, dit eiland pulseert van artistieke passie. Verken het Broelmuseum, gehuisvest in een 18e-eeuws herenhuis, en dompel uzelf onder in een mix van hedendaagse en historische kunstwerken.

  Een Symfonie van Rozen in de Rozentuin

  De bekroonde rozentuin van Kortrijk, gelegen binnen de gronden van kasteel 't Hooghe, schildert een betoverend tableau van kleur en geur. Elk jaar evalueert een professionele jury de bloemen van de tuin, die een diverse reeks rozenvariëteiten tentoonstellen. Dwaal door dit bloemrijke paradijs van juni tot september en verwonder u over de pracht van de natuur, waarbij de toegang gratis is.

  Omarm Actief Leven in het Koning Albert Park

  Vroeger bekend als Leiepark, biedt het Koning Albert Park een idyllische omgeving voor ontspannen wandelingen en sportliefhebbers. Skateboarders verzamelen zich in het bekende skatepark, terwijl bezoekers eer betonen aan gevallen soldaten bij het Lys-monument, een aangrijpende herinnering aan het tumultueuze verleden van de stad.

  Click
  gesloten

  VOOR HUURAUTO'S IN ITALIË - van 15 november - 15 april kunnen veel steden in bepaalde Italiaanse regio's wettelijk alleen voertuigen toelaten die zijn uitgerust met sneeuwkettingen of winterbanden. Om te voldoen aan deze regels heeft Thrifty haar voertuigen uitgerust met: sneeuwkettingen - De prijs is inbegrepen in de huurlasten als Winterklaar vergoeding Vandaar dat voor deze voertuigen GEEN NOODZAAK is om als Extra sneeuwkettingen te reserveren.

  BELANGRIJK: Controleer de bedragen op uw offerte aan de rechterkant van deze pagina om te controleren of uw reservering inclusief het volgende: vergoeding voor het boeken van sneeuwkettingen in Italië.